Zgodba o paintballu v Dolenjskih Toplicah se je začela leta 2007, ko smo na pobudo občanov kupili opremo za igranje paintballa za 16 ljudi. Markerji, maske, obleke, krogljice in ostala oprema je bila kupljena, potrebovali smo še lokacijo. Ob ogledu nekaj le teh smo se odločili, da uredimo gozdiček nahajajoč se 3km izven Dolenjskih Toplic v vasi Dolenje Sušice. Sprva smo postavili le okoli 10 barikad iz različnih materialov, predvsem slame in odpadnega lesa ter postavili mejo poligona s trakom.  Pred vhodom na poligon smo postavili mizo ter klopi, kjer so se igralci dobili ter poklepetali o strategiji pred začetkom in koncem igre. Vsako naslednje leto smo poligon rahlo prenavljali in dodajali posamezne ovire in barikade vse do leta 2012.

Leto 2012 je bilo za nas in naše igralce revolucionarno. Kot prvo smo kupili povsem novo opremo za igranje, CO2 markerje smo zamenjali z bolj zanesljivimi markerji na zrak nekaj le teh z barvnimi in lažjimi, primernimi tudi za nežnejši spol, maske smo zamenjali z boljšimi termalnimi. Po novem smo imeli na voljo opreme za največ 18 igralcev. Druga faza je bila popolna prenova poligona. Prvič v naši zgodovini smo se v gozd pognali tudi s mehanizacijo za izkope ter naredili nekaj jarkov, bunkerjev, katere smo dopolnili z mostički, ter novimi lesenimi, in gumjastimi barikadami ter posebnimi barikadami iz jutastih vreč napolnjenih s peskom. Na poligonu smo po koncu prenove našteli preko 60 najrazličnejših preprek, barikad, mostičkov ter jarkov. Pred poligonom smo uredili nadstrešek za piknik prostor, kjer lahko po koncu streljanja nadaljujete s piknikom. Pod nadstreškom so na voljo mize in klopi za 22 ljudi, ob dogovoru pa tudi več. 

V letu 2013 dodajamo na piknik prostor luči za piknike ob poznejšem času in žar s kamnito ploščo za peko najrazličnejše hrane. Dodan je tudi vodni rezervoar za potrebe žara in čistoče. Prenovo je doživel tudi poligon, kjer je bilo dodanih nekaj novih zanimivejših barikad ter varni prostor ograjen z mrežo na sredini poligona, kjer lahko zadeti igralci naprej spremljajo igro sotekmovalcev.